درونهایی که میتوانند روزانه بیش از صد هزار درخت بکارند
سالانه حدود 15 ميليارد درخت در سراسر دنيا قطع ميشود، در حالي که تنها 9 ميليارد درخت کاشته ميشود. يعني در هر سال حدود 6 ميليارد از تعداد درختهاي زمين کم مي شود. کاشت درخت به صورت دستي کند و پرهزينه است. براي اينکه از تراکتورها و بولدوزرهايي که بهسرعت منطقه وسيعي را خالي از درخت ميکنند، عقب نمانيم، به يک راهکار در مقياس صنعتي احتياج داريم. مثل هواپيماي بدون سرنشيني که قادر است روزانه صد هزار درخت بکارد!
شرکت مهندسي بيوکربن (BioCarbon Engineering) در انگليس به کمک شرکت پاروت (Parrot) که سازنده درون (Dron) است، توانسته براي کاشت درخت راهحلي سريع و کمهزينه پيدا کند. اين راهکار همچنين ما را قادر ميسازد در مناطقي که دسترسي به آنها مشکل يا حتي غيرممکن است، درخت بکاريم.
کاشت درخت با درون
براي درختکاري در ابعاد وسيع، در مرحله اول يک درون از منطقه مورد نظر نقشهبرداري و يک نقشه سهبعدي تهيه ميکند. سپس با استفاده از الگوريتمهاي موجود، بهترين الگو براي کاشت درخت در آن منطقه مشخص ميشود. در نهايت يک درون ديگر اينبار با محموله دانههاي جوانهزده به منطقه ميرود و در هر ثانيه يک دانه به سمت زمين پرتاب ميکند. يعني حدود صد هزار دانه در روز! در نتيجه با کمک 60 فروند از اين درونها، به طور متوسط ميتوان سالانه يک ميليارد درخت کاشت.
مهندسان سازنده اين روبات عقيده دارند که اين روش ده برابر سريعتر از کاشت درخت به صورت دستي است و تنها 20 درصد بيشتر از آن هزينهبر است و از آنجا که در اين روش نيازي به ماشينهاي سنگين نيست، کاشت درخت در مناطق صعبالعبور يا بدون مسير جادهاي را نيز ممکن ميکند. شرکت بيوکربن اين تکنولوژي را در مناطق مختلف آزمايش کرده است. براي مثال سايتهاي قديمي معدنکاري در دانگوگ استراليا با اين روش درختکاري شدهاند.
استارتآپ درونسيد (DroneSeed) در ايالت اورگن امريکا نيز همين روش را به کار گرفته که سعي دارد با استفاده از درونها براي کاشت درخت، کوددهي و سمپاشي، عصر تازهاي از درختکاري و جنگلکاري را به وجود آورد.
کشاورزي جنگلزدا
تخمين زده شده که سالانه بين 74 تا 95 هزار مايل مربع از مساحت جنگلهاي زمين کم ميشود. اين مقدار مساوي است با از دست دادن جنگلي به مساحت 48 زمين فوتبال در هر دقيقه! کشاورزي يکي از مهمترين عوامل جنگلزدايي است. سالانه مناطق وسيعي از جنگلها براي کاشت محصولات زراعي مانند سويا، روغن نخل و کاکائو و همچنين براي پرورش دام پاکسازي ميشود. از اين رو امسال در گردهمايي سالانه انجمنهاي اقتصادي جهان در داووس، نروژ اعلام کرد براي شروع سرمايهگذاري در بخش کشاورزي بدون جنگلزدايي، مبلغ 400 ميليون دلار به کشورهايي که سعي در حفظ جنگلهايشان دارند، کمک ميکند. طبق نظر کارشناسان سازمانهاي جهاني از جمله فائو، چنانچه سطح جنگلهاي هر کشوري کمتر از 25 درصد خاک آن کشور باشد، از نظر محيط زيست انساني در وضعيت بحراني قرار دارد. ابزارهاي نوين جنگلزايي چون اين درونها ميتوانند براي جلوگيري از ورود بسياري کشورها به اين وضعيت يا خروجشان از آن نقشي حياتي ايفا کنند.
منبع: مجله دانش بنیان
ارسال به دوستان